Project Description

Location:                   Matlock, Derbyshire

Project:                      Two-storey extension and ground floor remodelling

Property type:          1980s, brick built 4-bedroom detached house

What our clients asked for:

Better use of space at the back of the house

A larger kitchen, with space to eat

A larger master bedroom on the first floor

To retain the ‘feel’ at the front of the house, which sits within a group of similar properties.

What we did: 

We added a single-storey extension at the front of the house, which fits in with the street scene, and provided valuable extra space to enable a substantial remodelling of the ground floor accommodation. With a wider Hall and separate Dining Room, we were able to introduce lots of natural light and create an intuitive flow through the property .

We replaced the existing two-storey offshot at the rear; the ground floor became both wider and deeper, creating a stunning kitchen / diner which engages with the garden and views beyond. The first first floor became a little wider, but we restricted its project to protect views from a neighbouring property. The Master Bedroom is light and airy, with a sloping ceiling, rooflights, and magnificent views over the Derbyshire hills.